Mikro E – İhracat
Mikro e – ihracat, e – ticaret alışverişlerinde siparişi gerçekleştirilen ürünlerin yurt dışına gönderilmesi noktasında elde edilen bir sistem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sistem vesilesi ile satıcıların yurt dışına ürün göndermesi kolaylaşmaktadır. Yurt dışına ürün gönderilmesi için gümrük müşaviri benzer biçimde diğer faktörlere herhangi bir gereksinim duyulmayacaktır. Mikro e – ihracat ile ürünlerin yurt dışına gönderilmesi adına satıcı faturanın İngilizce ve Türkçe versiyonlarını yetkili kargo şirketine güvenilir bir şekilde teslim etmektedir. Durumla ilgili olan kargo şirketi sipariş edilen ürünü yurt dışına çıkarmaktadır. Ürünün faturası ile birlikte alıcısına teslimi sağlamaktadır. Mikro e – ihracat yöntemi sayesinde küçük çaplı bir şekilde çalışma gösteren firmalar, KOBİ oluşumları bile yurt dışına satışlarını gayet kolay, hızlı ve güvenilir bir şekilde yapabilmektedir.
Mikro E – İhracat Fatura Kesimi
Pek çok sayıda satıcı yurt dışına ürün göndermek istemektedir. Bundan dolayı mikro e – ihracat faturası iyi mi düzenlenir noktasında meraklanmalar görülmektedir. Mikro ihracat yöntemi yardımıyla ağırlığı 300 kg altında olan ve kıymeti 15.000 Euro altında olan her ürün gümrük işlemlerine takılmadan hızlıca yurt dışına gönderilebilir. Mikro ihracatla gönderilen ürünlere fatura kesebilmek için ürünün e-ihracat yoluyla gönderilmesi şart değildir. Böylece yurt dışına ürün gönderen satıcılar, ETGB yani Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi sistemi yoluyla fatura kesimi sağlanabilmektedir.
Mikro E – İhracat Nasıl Gerçekleştirilir?
Bilindiği benzer biçimde geleneksel ihracat gümrük müşavirliği hizmetlerinin kullanılmasını gerektiren fazlaca masraflı ve meşakkatli bir iştir. Mikro ihracatta ise 15.000 Euro altındaki yurtdışı satışlarınızı elektronik ticaret gümrük beyannamesi düzen yetkisine sahip kurumlar vasıtasıyla göndererek ciddi bir zaman ve maliyet tasarrufu yaparsınız. PTT ve UPS başta olmak suretiyle pek oldukça kurum elektronik tecim gümrük beyannamesi düzen yetkisine haizdir. Özellikle bir KOBİ iseniz mikro e – ihracat, sizin için geleneksel ihracata kıyasla fazlaca daha tercih edilesi olabilir. Yurtdışına açılacak kadar büyük olduğunuzu düşünmeyip Mikro ihracata talih vermeniz büyümenizin bir sonraki kilit adımı olabilir! Mikro e – ihracatta ise yapmanız gerekenler oldukça daha kolay, bu nedenle mikro ihracat günümüzde daha çok şirket tarafınca tercih edilmektedir. Ürünlerinizi Türkçe faturanın orijinali ve İngilizce kopyası ile beraber yetkilendirilmiş olan kargo şirketlerine teslim etmeniz yeterlidir. Bu sayede kolay bir şekilde KDV iadenizi de alabilirsiniz.
Mikro E – ihracatta elektronik ticaret gümrük beyannamesi ile KDV iadesi alınabilir mi sorusunu bu yönde hizmet almak isteyen pek çok insan sormaktadır. Mikro e – ihracatta gümrük çıkış beyannamesi yok, bu da firmaları KDV iadesi alamayacakları şeklinde bir düşünceye itiyor. İhracat yapmaya devam ettiğiniz sürece KDV iadesi de almaya devam edebilirsiniz. Mikro e – ihracatta KDV iadesi almak için elektronik ticaret gümrük beyannamesi ve faturanız ile birlikte Maliye’ye başvurmanız ehil. 30 yılı aşkın tecrübesiyle Mikro Yazılım size bu mevzuda yardımcı vermeye hazır.
Mikro e – ihracattan yukarıda bahsetmiş olduk. İşlerinizi gerçekleştirirken pek çok yönden sizlere avantaj sunabilecek bir sistemdir. Bu durumda özellikle zamandan tasarruf sağlanabilecektir. Bundan dolayı da işlerde aksama durumu ya da olumsuzluk görülmesinin ihtimali çok düşük olacaktır. Bu sistemden faydalanabilmek için de büyük çaplı bir işletmenizin olmasına gerek yoktur.